Lidija Cederström-Hänninen

Lidija Cederström-Hänninen

lidijaLukiossa moni miettii tulevaisuudensuunnitelmiaan. Minua kiinnosti mikrobiologia, jossa asioita pilkotaan yhä vain pienemmiksi osiksi ja tutkitaan miten kaikki rakentuu. Aloin ihmetellä yhä enemmän sitä, miten täydellisesti ihmisen keho toimii ja miten harmoniassa kaikki on. Ja miten suuri ihme on se, että siittiön ja munasolun yhdistymisestä syntyy niin monimutkainen kokonaisuus kuin IHMINEN!

Ei, ajattelin, tämä ei voi olla sattumaa: kaiken takana täytyy olla jotakin suurempaa. Lukion uskontotunneilta löysin kaikupohjaa ajatuksilleni. Tutustuminen Jumalaan vei minun elämäni aivan uudelle raiteelle: Tapiolan ortodoksiseen kirkkoon, jossa pappina silloin toiminut isä Heikki Huttunen otti minut suurella lämmöllä vastaan ja teki minusta aktiivisen seurakuntalaisnuoren.

Halusin tietää lisää Jumalasta ja sain tietää, että jossakin kehä III:n ulkopuolella on kaupunki nimeltä Joensuu, jossa voi opiskella teologiaa. Sinne siis! Laulaa en osannut, papiksi parran pituus ei riittänyt, joten hain opettajalinjalle.

Vasta kolmannen opiskeluvuoden aikana minulle alkoi selvitä, että olin valmistumassa ammattiin. Minusta tulisi uskonnonopettaja. Pedagogiikan opiskelu ja opetusharjoittelut antoivat kuvan tulevasta ammatista.

Valmistuin teologian maisteriksi joulukuussa 2012. Olen tehnyt lyhyitä ja pitkiä opettajan sijaisuuksia ja jokaisen sijaisuuden jälkeen olen ollut entistä varmempi siitä, että haluan tehdä tätä vielä jatkossakin.

Kasvatustyö on monipuolista yhteistyötä oppilaiden kanssa ja samalla jatkuvaa itsensä kehittämistä. Ortodoksisen uskonnonopettajan työ on kyllä joskus aika yksinäistä, koska opettamassa käydään monilla kouluilla ja ajomatkat saattavat olla pitkiä. Toisaalta opetusryhmät ovat usein pieniä ja oppilaisiin syntyy hyvä kontakti.

Mikä voisi olla tärkeämpää kuin pohtia lasten kanssa yhdessä elämää, Jumalaa, hyvyyttä ja rakkautta – kouluopetuksen tiedollista puoltakaan unohtamatta. Oman uskonnon opetus on todella tärkeää tässä ajassa. Meitä uskonnonopettajia tarvitaan!

Lisää kokemuksia


2015-12-08T05:53:33+02:00
Mikä voisi olla tärkeämpää kuin pohtia lasten kanssa yhdessä elämää, Jumalaa, hyvyyttä ja rakkautta – kouluopetuksen tiedollista puoltakaan unohtamatta. Oman uskonnon opetus on todella tärkeää tässä ajassa. Meitä uskonnonopettajia tarvitaan! Lue lisää